Roede
Laktosefri
Thailandsk svartrissalat med pannestekt lakseburger og grønn ingefær- og limedressing
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Svart ris
125 g
Gulrot
1 stk
Hodekål
200–300 g
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Spinat
50 g
Koriander
½ bunt
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Lime
1 stk
Soyasaus
2 ss
Lakseburger
1 pakke
Olje
1 ts
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 747 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha bittelitt vann i dressingen om den blir for tykk. Grønnsakene og risen kan serveres hver for seg.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og tørk spinaten og all korianderen. Ha spinaten, halvparten av korianderen, ingefærblandingen, saften fra limen og 2 ss soyasaus i en beholder, og kjør den sammen til dressing med en stavmikser. Smak til med litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Kutt burgerne i strimler før servering.
Skrell og grovriv gulroten. Skyll og kutt kålen i strimler og tomaten i tynne båter. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle med den kokte risen. Vend inn soya- og ingefærsausen. Smak til med salt og pepper. Topp salaten med resten av korianderen.
Server lakseburgeren med rissalaten og den grønne dressingen. Topp med de hakkede peanøttene.
120 g Grønnsaker: 150 g Lakseburger: 1 stk Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal.
God middag!