25-35
Vegetar
Høstsalat med ovnsbakte røtter og grønnkål, panert mozzarella og lett urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- egg
- hvetemel
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Høstsalat med ovnsbakte røtter og grønnkål
Regnbuegulrøtter
400 g
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Grønnkål
50 g
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Panert mozzarella
Mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Panering
½ pakke
Urtemiks
½ pakke
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Egg, Hvete)
½ dl
Til servering
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 666 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Høvle en gulrot på langs i tynne bånd og pynt retten med. Bruk gjerne plasthansker når du skreller betene da de lett setter farge på hendene.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Høstsalat med ovnsbakte røtter og grønnkål: Skrell gulrøttene, betene (se tips) og rødløken, og kutt dem i jevnstore biter eller båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn saften fra halve sitronen, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
- Bulgur: Kok bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
- Panert mozzarella: Bland sammen paneringen og urtemiksen på en tallerken. Ha ½ dl hvetemel på en annen tallerken. Knekk egget i en vid skål, og visp det sammen med en gaffel. Kutt osten i fire skiver og tørk skivene godt med kjøkkenpapir. Krydre osten med litt salt og pepper. Vend osteskivene først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 1 minutt på hver side.
- Høstsalat med ovnsbakte røtter og grønnkål, fortsettelse: Sil vannet fra den ferdigkokte bulguren, og vend den sammen med de ovnsbakte grønnsakene og grønnkålen.
- Servering: Kutt resten av sitronen i båter og server sitronbåtene og urtedressingen til retten.