Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola

Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola

4.1 (184)
Under 20 min
8 Ingredienser
Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Revet ost
100 g
(Melk)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grillet gyroskjøtt
250 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1269 kcal
  • Fett: 64 g
  • Karbohydrater: 102 g
  • Protein: 71 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 10 hele pepperkorn, et laubærblad og noen skiver med ingefær i laken til løken for enda bedra smak. Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og sette den i kjøleskapet.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Bland sammen crème fraîchen og steinsoppulveret i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Strø den revne osten og Grande Premium-osten over bunnene. Topp pizzaene med kjøttet. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen.
 Skyll og tørk ruccolaen. Topp de nystekte pizzaene med den syltede rødløken, ruccolaen og nykvernet pepper.
God middag!