Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola
15-20

Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola

Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Hvit pizza

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
½ pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g

Topping

ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1269 kcal
  • Fett 64 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 71 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 10 hele pepperkorn, et laubærblad og noen skiver med ingefær i laken til løken for enda bedra smak. Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og sette den i kjøleskapet.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Hvit pizza: Bland sammen crème fraîchen og steinsoppulveret i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Strø den revne osten og Grande Premium-osten over bunnene. Topp pizzaene med kjøttet. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen.
  4. Topping: Skyll og tørk ruccolaen. Topp de nystekte pizzaene med den syltede rødløken, ruccolaen og nykvernet pepper.