15-20
Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola
Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Syltet rødløk
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Hvit pizza
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Steinsoppulver
½ pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Revet ost (Melk)
100 g
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Grillet gyroskjøtt
250 g
Topping
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1269 kcal
- Fett 64 g
- Karbohydrater 102 g
- Protein 71 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 10 hele pepperkorn, et laubærblad og noen skiver med ingefær i laken til løken for enda bedra smak. Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og sette den i kjøleskapet.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Hvit pizza: Bland sammen crème fraîchen og steinsoppulveret i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Strø den revne osten og Grande Premium-osten over bunnene. Topp pizzaene med kjøttet. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen.
- Topping: Skyll og tørk ruccolaen. Topp de nystekte pizzaene med den syltede rødløken, ruccolaen og nykvernet pepper.