Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Grovknuste poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Regnbuegulrøtter
Regnbuegulrøtter
400 g
Soyasmør
Sjalottløk
1 stk
Kryddersmør (Melk, Laktose)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Pannestekt lyr
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Hvetemel (Hvete)
½ dl
Til servering
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 692 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet og stek dem i en stekepanne med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ts sukker.
- Grovknuste poteter: Skyll potetene, og kok dem i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Regnbuegulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 5 minutter.
- Soyasmør: Skrell og finkutt sjalottløken. Ha kryddersmøret i en kjele, og kok opp. Smøret skal småkoke til det får en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør i smøret med jevne mellomrom, så det ikke brenner seg eller setter seg i bunnen. Rør inn sjalottløken og 1 ss soyasaus. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering.
- Pannestekt lyr: Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i et tynt lag med mel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
- Grovknuste poteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er ferdig kokt, og grovknus dem med en visp eller stapper. Bland inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
- Til servering: Kutt sitronen i båter, og server den ved siden av retten.