20-30
Glutenfri
Indisk butter chicken med kikerter, spinat, søtpotet og krydderris
En indisk klassiker med mange av de gode, kjente indiske smakene. Saftig kylling og mør søtpotet i en deilig, kremet saus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- vann
- salt
- smør
- pepper
Krydderris
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Butter chicken
Skivet kyllingfilet
200 g
Garam masala
½ pakke
Søtpotet
1 stk
Spinat
100 g
Kikerter
1 pakke
Tomat
1 stk
Butter chicken-paste
½–1 glass
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Olje
2 ss
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 879 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 98 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke ønsker å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes inn med risen, eller serveres ved siden av. Butter chicken-pasten kan være litt sterk, tilpass mengden til din familie.
- Krydderris: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
- Butter chicken: Skjær kyllingen i biter. Bland kyllingen, 2 ss olje og ønsket mengde av garam masala-krydderet sammen i en brødpose, og la kyllingen marinere i minimum 5 minutter. Skrell og kutt søtpoteten i store terninger. Skyll spinaten. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Kutt tomaten i terninger.
- Butter chicken, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen og søtpoteten i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten. Ha i crème fraîchen, 1 dl vann og kikertene, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn spinaten og tomaten rett før servering. Smak til med salt og pepper.
- Nyt måltidet!