Indisk butter chicken med kikerter, spinat, søtpotet og krydderris
20-30
Glutenfri

Indisk butter chicken med kikerter, spinat, søtpotet og krydderris

En indisk klassiker med mange av de gode, kjente indiske smakene. Saftig kylling og mør søtpotet i en deilig, kremet saus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • salt
  • smør
  • pepper

Krydderris

basmatiris
Basmatiris
125 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Butter chicken

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
garam masala
Garam masala
½ pakke
søtpotet
Søtpotet
1 stk
spinat
Spinat
100 g
kikerter
Kikerter
1 pakke
tomat
Tomat
1 stk
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
½–1 glass
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Olje
2 ss
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 879 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 98 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ikke ønsker å blande grønnsakene inn i gryten, kan de enten stekes og blandes inn med risen, eller serveres ved siden av. Butter chicken-pasten kan være litt sterk, tilpass mengden til din familie.

  1. Krydderris: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
  2. Butter chicken: Skjær kyllingen i biter. Bland kyllingen, 2 ss olje og ønsket mengde av garam masala-krydderet sammen i en brødpose, og la kyllingen marinere i minimum 5 minutter. Skrell og kutt søtpoteten i store terninger. Skyll spinaten. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Kutt tomaten i terninger.
  3. Butter chicken, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt smør. Stek kyllingen og søtpoteten i 2–3 minutter. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten. Ha i crème fraîchen, 1 dl vann og kikertene, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn spinaten og tomaten rett før servering. Smak til med salt og pepper. 
  4. Nyt måltidet!