20-30
Glutenfri
Torsk med eggesmør og stekte poteter
Dampet spisskål og møre gulrøtter med litt smør på er en nytelse i seg selv. Her kombineres grønnsakene med flott fisk og et klassisk eggesmør.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- salt
- pepper
- olje
Stekte poteter
Poteter
350 g
Eggesmør
Egg (Egg)
1 stk
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
Dampede grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Spisskål
1 bit
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Torsk
Torskefilet (Fisk)
325 g
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 489 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 37 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha torskefileten i isvann med litt eddik før du skal steke den. Da får den en fastere konsistens.
- Stekte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og del potetene i to.
- Eggesmør: Kok egget i 8–9 minutter, og avkjøl det i rennende kaldt vann. Skrell og del egget i terninger. Smelt kryddersmøret, og ha i egget. La smøret stå på lav varme frem til du skal servere.
- Dampede grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt spisskålen i båter. Ha 2 dl vann og 1 ss smør i en kjele, og smørdamp gulrøttene og kålen i 3–4 minutter. Hell av vannet, og krydre med salt og pepper.
- Torsk: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Legg fisken på en tallerken.
- Stekte poteter, fortsettelse: Ha litt mer olje i stekepannen du stekte fisken i, og stek potetene med snittsiden ned i omtrent 2 minutter.
- Servering: Del sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over retten ved servering.