Torsk med eggesmør og stekte poteter
20-30
Glutenfri

Torsk med eggesmør og stekte poteter

Dampet spisskål og møre gulrøtter med litt smør på er en nytelse i seg selv. Her kombineres grønnsakene med flott fisk og et klassisk eggesmør.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Stekte poteter

poteter
Poteter
350 g

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
1 stk
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke

Dampede grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
spisskål
Spisskål
1 bit
Vann
2 dl
Smør
1 ss

Torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 489 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 37 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha torskefileten i isvann med litt eddik før du skal steke den. Da får den en fastere konsistens.

  1. Stekte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og del potetene i to.
  2. Eggesmør: Kok egget i 8–9 minutter, og avkjøl det i rennende kaldt vann. Skrell og del egget i terninger. Smelt kryddersmøret, og ha i egget. La smøret stå på lav varme frem til du skal servere. 
  3. Dampede grønnsakerSkrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt spisskålen i båter. Ha 2 dl vann og 1 ss smør i en kjele, og smørdamp gulrøttene og kålen i 3–4 minutter. Hell av vannet, og krydre med salt og pepper.
  4. Torsk: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Legg fisken på en tallerken.
  5. Stekte poteter, fortsettelse: Ha litt mer olje i stekepannen du stekte fisken i, og stek potetene med snittsiden ned i omtrent 2 minutter. 
  6. Servering: Del sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over retten ved servering.