20-30
Glutenfri
Meksikanskkrydret laksefilet med stekt mais, svart ris, rømme og tortillachips
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Salat med tomat, mais og svart ris
Svart ris
125 g
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Meksikanskkrydret laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Meksikansk grillkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Tilbehør
Lime
½ stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
Koriander
½ bunt
Små tortillachips
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 942 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil spare tid, kan du koke maisen i vannet med risen i omtrent 2 minutter.
- Salat med tomat, mais og svart ris, forberedelse: Tilbered risen som anvist på pakken. Hell laken av maisen. Skrell og kutt rødløken i små terninger. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk halvparten av korianderen.
- Salat med tomat, mais og svart ris: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Ha maisen over i en serveringsskål.
- Meksikanskkrydret laksefilet: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med det meksikanske grillkrydderet og litt salt.
- Salat med tomat, mais og svart ris, fortsettelse: Ha den ferdigkokte risen, tomaten og løken over i skålen med maisen. Press over saften fra den halve limen, og krydre med salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og den grovhakkede korianderen.
- Tilbehør: Kutt resten av limen i båter. Server limebåtene, rømmen og resten av korianderen til retten. Knus tortillachipsene over, eller server dem til retten.