Meksikanskkrydret laksefilet med stekt mais, svart ris, rømme og tortillachips
Glutenfri

Meksikanskkrydret laksefilet med stekt mais, svart ris, rømme og tortillachips

3.78 (83)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Svart ris
125 g
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Lime
½ stk
Lettrømme
75–150 g
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
941 kcal
Fett:
50 g
Karbohydrater:
83 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare tid, kan du koke maisen i vannet med risen i omtrent 2 minutter.

Tilbered risen som anvist på pakken. Hell laken av maisen. Skrell og kutt rødløken i små terninger. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk halvparten av korianderen.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Ha maisen over i en serveringsskål.   
 Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med det meksikanske grillkrydderet og litt salt.
 Ha den ferdigkokte risen, tomaten og løken over i skålen med maisen. Press over saften fra den halve limen, og krydre med salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og den grovhakkede korianderen.  
 Kutt resten av limen i båter. Server limebåtene, rømmen og resten av korianderen til retten. Knus tortillachipsene over, eller server dem til retten. 
God middag!