Meksikanskkrydret laksefilet med stekt mais, svart ris, rømme og tortillachips
20-30
Glutenfri

Meksikanskkrydret laksefilet med stekt mais, svart ris, rømme og tortillachips

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Salat med tomat, mais og svart ris

svart ris
Svart ris
125 g
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss

Meksikanskkrydret laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
koriander
Koriander
½ bunt
tortillachips
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 945 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare tid, kan du koke maisen i vannet med risen i omtrent 2 minutter.

  1. Salat med tomat, mais og svart ris, forberedelse: Tilbered risen som anvist på pakken. Hell laken av maisen. Skrell og kutt rødløken i små terninger. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk halvparten av korianderen.   
  2. Salat med tomat, mais og svart ris: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Ha maisen over i en serveringsskål.   
  3. Meksikanskkrydret laksefilet: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med det meksikanske grillkrydderet og litt salt.
  4. Salat med tomat, mais og svart ris, fortsettelse: Ha den ferdigkokte risen, tomaten og løken over i skålen med maisen. Press over saften fra den halve limen, og krydre med salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og den grovhakkede korianderen.  
  5. Tilbehør: Kutt resten av limen i båter. Server limebåtene, rømmen og resten av korianderen til retten. Knus tortillachipsene over, eller server dem til retten.