Kylling i barbecuesaus med karibisk søtpotet- og maissalat
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i barbecuesaus med karibisk søtpotet- og maissalat

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • salt
    • pepper
    • olivenolje
    • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    • olje

    Søtpotet- og maissalat

    søtpotet
    Søtpotet
    1 stk
    chipotlemiks
    Chipotlemiks
    ½ pakke
    mais
    Mais
    1 pakke
    kidneybønner
    Kidneybønner
    1 boks
    lime
    Lime
    1 stk

    Kylling i barbecuesaus

    utbenet kyllinglår u/skinn
    Utbenet kyllinglår u/skinn
    350 g
    barbecuesaus
    Barbecuesaus
    1 pakke

    Grønn salat

    hjertesalat
    Hjertesalat
    1 stk
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 546 kcal
    • Fett 18 g
    • Karbohydrater 50 g
    • Protein 47 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For enda mer karibisk smak, kan du krydre kyllingen med litt kanel. Ønsker du en mer innholdsrik salat, kan du fint bruke opp rester du har av grønnsaker i kjøleskapet.

    1. Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
    2. Søtpotet- og maissalat: Skyll og kutt søtpoteten i grove terninger. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og chipotlemiksen. Stek søtpoteten i ovnen i 12–15 minutter, til den er gjennomstekt.
    3. Kylling i barbecuesaus: Skjær kyllingen i store terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak til sausen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend inn barbecuesausen, og gi et et kjapt oppkok. 
    4. Søtpotet- og maissalat, fortsettelse: Sil laken av maisen og bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Bland sammen søtpotetterningene, maisen og bønnene i en skål, og vend inn litt olivenolje, saften fra limen, salt og pepper.
    5. Grønn salat: Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Drypp over litt olivenolje og valgfri eddik.
    6. Vel bekomme!