Laktosefri
Glutenfri
Kylling i barbecuesaus med karibisk søtpotet- og maissalat
3.95 (146)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
Søtpotet
1 stk
Chipotlemiks
½ pakke
Mais
1 pakke
Kidneybønner
1 boks
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Barbecuesaus
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 546 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For enda mer karibisk smak, kan du krydre kyllingen med litt kanel. Ønsker du en mer innholdsrik salat, kan du fint bruke opp rester du har av grønnsaker i kjøleskapet.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i grove terninger. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og chipotlemiksen. Stek søtpoteten i ovnen i 12–15 minutter, til den er gjennomstekt.
Skjær kyllingen i store terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak til sausen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend inn barbecuesausen, og gi et et kjapt oppkok.
Sil laken av maisen og bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Bland sammen søtpotetterningene, maisen og bønnene i en skål, og vend inn litt olivenolje, saften fra limen, salt og pepper.
Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Drypp over litt olivenolje og valgfri eddik.
Vel bekomme!
God middag!