Kylling i barbecuesaus med karibisk søtpotet- og maissalat
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i barbecuesaus med karibisk søtpotet- og maissalat

3.95 (146)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • salt
    • pepper
    • olivenolje
    • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    • olje
    Søtpotet
    1 stk
    Chipotlemiks
    ½ pakke
    Mais
    1 pakke
    Kidneybønner
    1 boks
    Lime
    1 stk
    Utbenet kyllinglår u/skinn
    350 g
    Barbecuesaus
    1 pakke
    Hjertesalat
    1 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 546 kcal
    • Fett: 18 g
    • Karbohydrater: 50 g
    • Protein: 47 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For enda mer karibisk smak, kan du krydre kyllingen med litt kanel. Ønsker du en mer innholdsrik salat, kan du fint bruke opp rester du har av grønnsaker i kjøleskapet.

    Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
     Skyll og kutt søtpoteten i grove terninger. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og chipotlemiksen. Stek søtpoteten i ovnen i 12–15 minutter, til den er gjennomstekt.
     Skjær kyllingen i store terninger. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak til sausen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend inn barbecuesausen, og gi et et kjapt oppkok. 
     Sil laken av maisen og bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Bland sammen søtpotetterningene, maisen og bønnene i en skål, og vend inn litt olivenolje, saften fra limen, salt og pepper.
     Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Drypp over litt olivenolje og valgfri eddik.
    Vel bekomme!
    God middag!