Pasta casarecce med grønnsakskjøttboller, steinsoppsaus og spinat
15-20

Pasta casarecce med grønnsakskjøttboller, steinsoppsaus og spinat

Kjøttboller er en storfavoritt. Her får du ferdiglagde kjøttboller med grønnsaker fra Jæder med steinsoppsaus og aromasopp. En skikkelig umamibombe.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Pasta casarecce

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Kjøttboller med steinsoppsaus

aromasopp
Aromasopp
100 g
vårløk
Vårløk
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
kjøttboller med grønnsaker
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
steinsoppulver
Steinsoppulver
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Pastavann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 939 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Damp spinaten i 1 dl vann og 1 ss smør i en egen kjele.

  1. Pasta casarecce: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på 1 dl av pastavannet før du siler vannet av den ferdigkokte pastaen. 
  2. Kjøttboller med steinsoppsaus: Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll og kutt vårløken i skiver. Skyll og tørk spinaten.
  3. Kjøttboller med steinsoppsaus, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene og soppen i 6–7 minutter. Vend inn steinsoppulveret og crème fraîchen. La sausen småkoke i 5 minutter, eller til pastaen er ferdig. Vend inn spinaten, vårløken og omtrent 1 dl av pastavannet før servering. Smak til med salt, pepper og olivenolje. 
  4. God middag!