Bulgogi - Marinert svinefilet med pære- og pak choysalat, ris og soyamajones
30-40
Laktosefri

Bulgogi - Marinert svinefilet med pære- og pak choysalat, ris og soyamajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje

Soyamajones

lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
¼ pakke

Bulgogi

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
¾ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Pæresalat

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
ingefær
Ingefær
1 bit
tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
pære
Pære
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
Sukker
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts

Servering

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 696 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær opp kjøttet kvelden før, og la det ligge i marinaden frem til det skal brukes neste dag.

  1. Soyamajones: Bland sammen majonesen og ¼ av den kinesiske wok- og dippsausen i en skål.
  2. Bulgogi: Skjær kjøttet i skiver og deretter i strimler. Ha kjøttet i en bolle og bland inn resten av den kinesiske wok- og dippsausen og 1 ss soyasaus. La det stå på benken til det skal stekes. 
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  4. Pæresalat: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i pannen i omtrent 2 minutter, til de er nøttebrun. Skrell og finhakk hvitløken og omtrent 1 ss av ingefæren. Ha hvitløken, ingefæren, 1 ss av tomatpurèen, 1 ss sukker, 1 ss soyasaus, 1 ts eddik og ønsket mengde av chiliflakene i en serveringsskål, og rør godt om. Skyll og kutt pæren i terninger. Skyll og kutt pak choyen i strimler. Bland pæren og pak choyen inn i hvitløk- og ingefærblandingen, og topp med sesamfrøene.    
  5. Bulgogi, fortsettelse: Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til høy varme. Ha i litt olje og stek det marinerte kjøttet i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt.
  6. Servering: Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Skyll og kutt agurken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Fyll salatbladene med risen, bulgogien, pæresalaten og agurken, og topp med soyamajonesen.