Japchae - Soyamarinerte eggenudler med grønnsaker, sesamfrø og reker
30-40
Laktosefri

Japchae - Soyamarinerte eggenudler med grønnsaker, sesamfrø og reker

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • skalldyr,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt

Ristede sesamfrø

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
2 pakke

Nudler og grønnsaker

eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
gulrot
Gulrot
1 stk
purre
Purre
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
shiitakesopp
Shiitakesopp
100 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Topping

reker
Reker (Skalldyr)
100 g
rød chili
Rød chili
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 423 kcal
  • Fett 10 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Ristede sesamfrø: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i pannen i omtrent 2 minutter, til de får en nøttebrun farge.
  2. Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
  3. Grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i strimler eller tynne skiver. Kutt purreløken i to på langs og skyll den godt innvendig. Kutt den deretter i skiver. Skyll og kutt pak choyen i tynne skiver. Kutt soppen i mindre biter.  
  4. Grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene, purreløken, og soppen i omtrent 5 minutter. Krydre med litt salt. Ha det over i en serveringsskål. 
  5. Nudler og grønnsaker: Ha de ferdigkokte nudlene i skålen med grønnsakene, og bland inn pak choyen, den kinesiske wok- og dippsausen og halvparten av de ristede sesamfrøene.
  6. Topping: Hell av laken fra rekene. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Vend rekene og chilien inn med nudlene og grønnsakene. Topp retten med resten av sesamfrøene.