30-40
Laktosefri
Japchae - Soyamarinerte eggenudler med grønnsaker, sesamfrø og reker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- skalldyr,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
Ristede sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
2 pakke
Nudler og grønnsaker
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Gulrot
1 stk
Purre
1 stk
Pak choy
1 stk
Shiitakesopp
100 g
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Topping
Reker (Skalldyr)
100 g
Rød chili
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 425 kcal
- Fett 10 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Ristede sesamfrø: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i pannen i omtrent 2 minutter, til de får en nøttebrun farge.
- Nudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i strimler eller tynne skiver. Kutt purreløken i to på langs og skyll den godt innvendig. Kutt den deretter i skiver. Skyll og kutt pak choyen i tynne skiver. Kutt soppen i mindre biter.
- Grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene, purreløken, og soppen i omtrent 5 minutter. Krydre med litt salt. Ha det over i en serveringsskål.
- Nudler og grønnsaker: Ha de ferdigkokte nudlene i skålen med grønnsakene, og bland inn pak choyen, den kinesiske wok- og dippsausen og halvparten av de ristede sesamfrøene.
- Topping: Hell av laken fra rekene. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Vend rekene og chilien inn med nudlene og grønnsakene. Topp retten med resten av sesamfrøene.