30-40
Buldak - Kyllingfilet med gochujang, mozzarella, sesamfrø og koreansk coleslaw
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- bygg,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- olivenolje
- soyasaus
- vann
- olje
- salt
Jasminris
Jasminris
125 g
Koreansk coleslaw
Hodekål
300 g
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss
Olivenolje
1 ss
Ingefærsaus
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gochujang paste (Soya, Bygg, Hvete)
½–1 pakke
Maisstivelse
1 ss
Soyasaus (Soya)
2½ ss
Olivenolje
1 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Ristede sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Kylling
Skivet kyllingfilet
300 g
Mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 912 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 102 g
- Protein 63 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om stekepannen kan settes i ovnen, trenger du ikke ha kyllingen over i en ildfast form. Fordel mozzarellaen over kyllingen i stekepannen, og sett stekepannen i ovnen, som beskrevet i fremgangsmåten.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Koreansk coleslaw: Kutt hodekålen i tynne strimler, eller grovriv den på et rivjern. Ha den over i en serveringsskål, og bland inn litt salt. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og finsnitt vårløken. Ha gulroten, ⅔ av vårløken, 1 ss eddik, 1 ss sukker og 1 ss olivenolje i skålen med kålen, og rør godt om.
- Ingefærsaus: Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken, og ha det i en skål. Rør inn ønsket mengde av gochujang pasten (den er sterk), 2½ ss soyasaus, 1 ss olivenolje, 2 ss sukker, 1 ss av maisstivelsen og 2 dl vann.
- Ristede sesamfrø: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, til de får en nøttebrun farge. Ha dem over i en skål.
- Kylling: Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middel høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllingen i omtrent 1 minutt. Tilsett ingefærsausen, og stek videre i 1–2 minutter.
- Kylling, fortsettelse: Ha kyllingen og sausen over i en ildfast form. Bryt mozzarellaen i mindre biter, og fordel den over kyllingen. Stek kyllingen og mozzarellaen i ovnen i omtrent 5 minutter.
- Strø de ristede sesamfrøene og resten av vårløken over kyllingformen ved servering. Server risen og den koreanske coleslawen til retten.