Buldak - Kyllingfilet med gochujang, mozzarella, sesamfrø og koreansk coleslaw
30-40

Buldak - Kyllingfilet med gochujang, mozzarella, sesamfrø og koreansk coleslaw

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • bygg,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olivenolje
  • soyasaus
  • vann
  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Koreansk coleslaw

hodekål
Hodekål
300 g
gulrot
Gulrot
1 stk
vårløk
Vårløk
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ss
Olivenolje
1 ss

Ingefærsaus

ingefær
Ingefær
1 bit
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gochujang paste
Gochujang paste (Soya, Bygg, Hvete)
½–1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
1 ss
Soyasaus (Soya)
2½ ss
Olivenolje
1 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl

Ristede sesamfrø

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Kylling

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
mozzarella
Mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 912 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om stekepannen kan settes i ovnen, trenger du ikke ha kyllingen over i en ildfast form. Fordel mozzarellaen over kyllingen i stekepannen, og sett stekepannen i ovnen, som beskrevet i fremgangsmåten.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Koreansk coleslaw: Kutt hodekålen i tynne strimler, eller grovriv den på et rivjern. Ha den over i en serveringsskål, og bland inn litt salt. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og finsnitt vårløken. Ha gulroten, ⅔ av vårløken, 1 ss eddik, 1 ss sukker og 1 ss olivenolje i skålen med kålen, og rør godt om. 
  4. Ingefærsaus: Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken, og ha det i en skål. Rør inn ønsket mengde av gochujang pasten (den er sterk), 2½ ss soyasaus, 1 ss olivenolje, 2 ss sukker, 1 ss av maisstivelsen og 2 dl vann.
  5. Ristede sesamfrø: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, til de får en nøttebrun farge. Ha dem over i en skål.
  6. Kylling: Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middel høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllingen i omtrent 1 minutt. Tilsett ingefærsausen, og stek videre i 1–2 minutter.
  7. Kylling, fortsettelse: Ha kyllingen og sausen over i en ildfast form. Bryt mozzarellaen i mindre biter, og fordel den over kyllingen. Stek kyllingen og mozzarellaen i ovnen i omtrent 5 minutter. 
  8. Strø de ristede sesamfrøene og resten av vårløken over kyllingformen ved servering. Server risen og den koreanske coleslawen til retten.