35-45
Laktosefri
Dakkoshi - Kyllingspyd i hjertesalat med syltet ingefærsalat og chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- salt
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Dakkoshi
Grillspyd
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Kyllinglårfilet
350 g
Vårløk
1 pakke
Syltet ingefærsalat
Ingefær
½ bit
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Salt
1 ts
Vann
1½ dl
Jasminris
Jasminris
125 g
Ristede sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Servering
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 805 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg gjerne kjøttet i marinaden kvelden før, og la det stå over natten og frem til det skal brukes.
- Varm opp stekeovnen til 250 grader varmluft. Legg grillspydene i kaldt vann.
- Dakkoshi: Skrell og finhakk hvitløken og halvparten av ingefæren, og ha det over i en stor skål. Rør inn den kinesisk wok- og dippsausen og litt pepper. Skjær kyllingen i mindre biter, og legg den i marinaden.
- Syltet ingefærsalat: Skrell og kutt resten av ingefæren i tynne skiver. Ha ingefæren i en liten kjele, og tilsett ½ dl eddik, 1 dl sukker, 1 ts salt og 1½ dl vann. Kok opp, og hell det hele over i en bolle. Skrell gulroten og skyll agurken. Finstrimle gulroten og agurken, eller kutt dem i tynne skiver. Bland gulroten og agurken inn med den syltede ingefæren, og la det stå frem til servering.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Dakkoshi, fortsettelse: Skyll og kutt den hvite delen av vårløken i omtrent 2 cm lange biter. Strimle den grønne delen. Tre kyllingbitene og de hvite vårløkbitene på grillspydene. Legg grillspydene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- Ristede sesamfrø: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de har fått en nøttebrun farge.
- Servering: Kutt enden av salaten, og skyll og tørk bladene. Fyll salatbladene med Dakkoshiene, risen, den syltede ingefærsalaten og topp med chilimajonesen.