Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker, sultanabulgur og spicy dressing
Roede

Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker

sultanabulgur og spicy dressing
4.05 (142)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønn squash
1 stk
Olje
1 ts
Kikerter
½–1 pakke
Kyllingbryst
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Olje
1 ts
Bulgur
125 g
(Hvete)
Sultaner (gule rosiner)
½–1 pakke
(Sulfitt)
Lime
1 stk
Yoghurt naturell
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Srirachasaus
¼–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
613 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blir det trangt i stekepannen kan du ha kikertene direkte på stekebrettet med grønnsakene og kyllingen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt gulrøttene i grove skiver på skrå, og løken i båter. Skyll og kutt squashen i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.  
 Sil og skyll kikertene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen på den ene siden i 2 minutter. Tilsett kikertene i stekepannen. Snu kyllingen og stek den i 2 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen og kikertene med persilladen og litt salt. Ta grønnsakene ut av ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av steketiden. Fordel kikertene og kyllingen oppå grønnsakene, og stek det hele videre sammen i ovnen, til kyllingen er gjennomstekt. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend sultaner rosinene inn i den ferdigkokte bulguren.   
 Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha yoghurten og limeskallet i en skål, og smak til med ønsket mengde av srirachasausen. Kutt ønsket mengde av limen i båter, og server dem til retten. 
170 g Kylling: 100 g Kikerter: 50 g Bulgur: 100 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!