Nakkekoteletter ”Ossobucco” med risoni og gremolata

Nakkekoteletter ”Ossobucco” med risoni og gremolata

Ny oppskrift
Under 50 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • kyllingbuljong
  • laurbærblad
  • oregano
  • salt
  • sennep
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Gulrot
3 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
2 fedd
Laurbærblad
2 stk
Vann
2 dl
Hakkede tomater
2 boks
Oregano
1 ss
Timian
1 pakke
Salt
ts
Sjalottløk
2 stk
Hvitløk
1-2 fedd
Risoni
1 g
Kyllingbuljong
12 dl
Smør
2 ss
Sennep
2 ss
Bladpersille
1/2 pakke
Hvitløk
2 fedd
Sitronskall
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Nakkekotelettene og sausen kan fint kokes og lages klart både en og to dager før dere skal spise. Da er det bare å varme det opp igjen den dagen det skal serveres. Mange vil til og med mene at retten blir bedre om den får stå et par dager slik at smakene får sette seg, som i en gryterett. Da kan du gjøre litt ekstra innsats en dag du har god tid, så gjør du det veldig enkelt for deg selv senere i uken eller i helgen.

Sett ovnen på 170 grader.
Vend nakkekotelettene i mel, salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olje og brun kotelettene på middels+ varme. Ta dem ut av pannen og legg dem over på et ildfast fat eller i en langpanne.
Kutt gulrøtter og løk i grove terninger. Finhakk hvitløk. Ha grønnsakene over i stekepannen sammen med laurbærblad, og fres dem i omtrent 5 minutter. Tilsett buljong og kok væsken litt inn. Tilsett hakkede tomater og urter, kok opp og hell sausen over kotelettene. Sett formen i ovnen og stek i omtrent 20 minutter.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og stek det mykt i olivenolje, pass på at det ikke får farge. Tilsett risonien og halvparten av buljongen. La det koke ved middels varme under stadig omrøring. Tilsett mer buljong etter hvert. Pass på at pastaen ikke koker for lenge, totalt skal den ha omtrent 8-10 minutter. Rør til slutt inn smør, og smak til med salt, pepper og eventuelt sennep.
Finhakk persille og hvitløk. Vask sitronen og riv det gule sitronskallet. Bland alt sammen og strø det over retten ved servering.
God middag!