Roede
Mangoglasert lakseburger i fullkornsbrød med chipotle- og limeyoghurt og tortillachips
4.16 (309)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- soyasaus
- sukker
Lime
½ stk
Yoghurt
150 g
Chipotlemiks
½ pakke
Gulrøtter
2 stk
Norsk eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Salt
¼ ts
Sukker
½ ts
Mangochutney
1 glass
Lakseburger
1 pakke
Soyasaus
1 ss
Olje
1 ts
Grove hamburgerbrød
2 stk
Tortillachips
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 852 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 94 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan stekes raskt i en stekepanne om du heller ønsker det. Krydre lakseburgerne med litt ekstra chipotlekrydder for mer smak.
Skyll limen godt, og finriv litt av skallet. Smak til yoghurten med chipotlekrydderet, finrevet limezest (kun det grønne) og litt salt i en skål.
Skrell gulrøttene, og skyll eplet. Grovriv gulrøttene og eplet på et rivjern. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland sammen grønnsakene og korianderen i en salatbolle, og vend inn saften av limen, ¼ ts salt og ½ ts sukker.
Bland sammen mangochutneyen og 1 ss soyasaus i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Fordel mangoblandingen på burgerne, og la dem hvile et par minutter før servering.
Tørk av stekepannen og varm den opp til middels varme. Varm brødene i et minutt eller to på hver side i stekepannen. Sett sammen burgerne med gulrot- og kålsalaten, lakseburgerne, chipotle- og limeyoghurten og topp med tortillachipsene.
1 stk Brød: 1 stk Salat: 150 g Dressing: 1 ss Chips: 10 g Energiinnhold: ca. 540 kcal. Lakseburger u/ 10 g tortillachips 490 kcal.
God middag!