Roede
Laktosefri
Soya- og ingefærbakt kyllinglår med syrlig spinat- og rødkålsalat og fullkornsris
3.91 (218)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Fullkornsris
125 g
Rødløk
1 stk
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Vann
¼ dl
Olje
1 ts
Rødkål
300 g
Lime
1 stk
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 781 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på omtrent 68–72 grader, som er perfekt for kyllinglår.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i båter. Ha kyllingen og rødløken over i en stor ildfast form. Vend kyllingen i olje, og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Hell soya- og ingefærsausen over kyllingen, og ha ¼ dl vann i formen, når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
Skyll og kutt rødkålen i tynne strimler. Del limen i to. Ha rødkålen over i en salatbolle. Ha i saften fra limen, 1 ts sukker, litt salt og pepper. La rødkålen trekke i blandingen i omtrent 5 minutter.
Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt tomaten i tynne skiver. Bland spinaten og tomaten med kålen før servering. Topp med sesamfrøene.
Ha middagsrestene i en egnet beholder, og sett dem i kjøleskapet. Spis restene til lunsj eller middag dagen etter.
1 stk Ris: 100 g Salat: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!