Soya- og ingefærbakt kyllinglår med syrlig spinat- og rødkålsalat og fullkornsris
Roede
Laktosefri

Soya- og ingefærbakt kyllinglår med syrlig spinat- og rødkålsalat og fullkornsris

3.91 (218)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
125 g
Rødløk
1 stk
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Vann
¼ dl
Olje
1 ts
Rødkål
300 g
Lime
1 stk
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
781 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på omtrent 68–72 grader, som er perfekt for kyllinglår.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt rødløken i båter. Ha kyllingen og rødløken over i en stor ildfast form. Vend kyllingen i olje, og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Hell soya- og ingefærsausen over kyllingen, og ha ¼ dl vann i formen, når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid. 
 Skyll og kutt rødkålen i tynne strimler. Del limen i to. Ha rødkålen over i en salatbolle. Ha i saften fra limen, 1 ts sukker, litt salt og pepper. La rødkålen trekke i blandingen i omtrent 5 minutter.
Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt tomaten i tynne skiver. Bland spinaten og tomaten med kålen før servering. Topp med sesamfrøene.
 Ha middagsrestene i en egnet beholder, og sett dem i kjøleskapet. Spis restene til lunsj eller middag dagen etter. 
1 stk Ris: 100 g Salat: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!