Steinovnsbakt hvit pizza med gyroskjøtt, syltet rødløk og ruccola
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.
Hvit pizza har blitt en favoritt hos mange. Med sprø, steinovnsbakt bunn og smakfullt gyroskjøtt er dette en middag å kose seg med.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- pepper
- sukker
- vann
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Crème fraîche
150 g
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Pizzabunner
2 stk
Revet ost
100 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Grillet gyroskjøtt
250 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1257 kcal
- Fett:
- 64 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 70 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 10 hele pepperkorn, et laubærblad og noen skiver med ingefær i laken til løken for enda bedra smak. Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og sette den i kjøleskapet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Bland sammen crème fraîchen og steinsoppulveret i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Strø den revne osten og Grande Premium-osten over bunnene. Topp pizzaene med kjøttet. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen.
Skyll og tørk ruccolaen. Topp de nystekte pizzaene med den syltede rødløken, ruccolaen og nykvernet pepper.
God middag!