Bibimbap med soyastekt sopp, kimchi og stekt egg

Korea

Laktosefri
Vegetar

Bibimbap med soyastekt sopp, kimchi og stekt egg

3.84 (113)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
Jasminris
125 g
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gochujang paste
½ pakke
(Soya, Bygg, Hvete)
Tomatpuré
1 ss
Delt kinakål
200 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ts
Egg
2 stk
(Egg)
Hvitløksfedd
1 stk
Aromasopp
200 g
Sesamfrø
½ pakke
(Sesamfrø)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Spinat
50 g
Sesamfrø
½ pakke
(Sesamfrø)
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Gochujang paste
½ pakke
(Soya, Bygg, Hvete)
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
535 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
83 g
Protein:
20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gochujang pasten er en sterk chilisaus. Smak deg fram til en passende styrke.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Ha dem i en skål, og bland inn halvparten av gochujang pasten, 1 ss av tomatpurèen, 1 ss eddik og 2 ts sukker. Grovhakk kinakålen, og bland den godt sammen med ingefæren og hvitløken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i omtrent 3 minutter, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt. Legg eggene over på en tallerken. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett litt olje, halvparten av sesamfrøene, hvitløken og 1 ss soyasaus, og stek videre i omtrent 1 minutt. 
 Skyll og tørk spinaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn resten av sesamfrøene, 1 ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt. 
Rør sammen resten av gochujang pasten, 3 ss soyasaus og 1 ts sukker i en liten skål. 
Fordel risen, kimchien, soppen og spinatsalaten i skåler. Topp med speileggene og gochujangsausen.
God middag!