Korea
Laktosefri
Vegetar
Bibimbap med soyastekt sopp, kimchi og stekt egg
3.84 (113)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Bygg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- olje
- salt
- soyasaus
- sukker
Jasminris
125 g
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gochujang paste
½ pakke
Tomatpuré
1 ss
Delt kinakål
200 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ts
Egg
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Aromasopp
200 g
Sesamfrø
½ pakke
Soyasaus
1 ss
Spinat
50 g
Sesamfrø
½ pakke
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Gochujang paste
½ pakke
Soyasaus
3 ss
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 535 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 83 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gochujang pasten er en sterk chilisaus. Smak deg fram til en passende styrke.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Ha dem i en skål, og bland inn halvparten av gochujang pasten, 1 ss av tomatpurèen, 1 ss eddik og 2 ts sukker. Grovhakk kinakålen, og bland den godt sammen med ingefæren og hvitløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek eggene i omtrent 3 minutter, eller etter eget ønske. Krydre med litt salt. Legg eggene over på en tallerken.
Skrell og finhakk hvitløken. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett litt olje, halvparten av sesamfrøene, hvitløken og 1 ss soyasaus, og stek videre i omtrent 1 minutt.
Skyll og tørk spinaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn resten av sesamfrøene, 1 ss olivenolje, 1 ts eddik og litt salt.
Rør sammen resten av gochujang pasten, 3 ss soyasaus og 1 ts sukker i en liten skål.
Fordel risen, kimchien, soppen og spinatsalaten i skåler. Topp med speileggene og gochujangsausen.
God middag!