Krydderstekt kylling i brioche-hamburgerbrød med aioli, ovnsbakte potetstaver og paprika
4 (675)
Under 30 min
7 Ingredienser
Perfekt krydret lårkjøtt av kylling gjør dette til en ekstra saftig vri på hamburgeren, full av smak.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Bakepotet
1 stk
Rød paprika
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Paprikakrydder
½ pakke
Smør
½ ss
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
Ruccola
50 g
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 772 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend potetstavene i maisstivelse før du steker dem, det gjør at de blir ekstra sprø.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg dem gjerne med litt mellomrom, så blir de litt sprø. Stek poteten i ovnen i 20–25 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Rens paprikaen, og del den i to på langs. Legg paprikaen med skinnsiden opp i en ildfast form, drypp over litt olje, og stek den i ovnen sammen med poteten de 12 siste minuttene av steketiden.
Skjær kyllingen i to. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med paprikakrydderet, salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha i ½ ss smør. La kyllingen surre i pannen til potetene er ferdig.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Skyll og tørk ruccolaen. Fyll hamburgerbrødene med aiolien, ruccolaen, kyllingen og den stekte paprikaen.
God middag!