Glutenfri
Brennende kjærlighet med stekt kjøttpølse, bacon og rødbete
4.15 (547)
Under 35 min
6 Ingredienser
Brennende kjærlighet er en klassisk dansk rett som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- sukker
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Rødbete
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Magre kjøttpølser
400 g
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
75 g
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Sukker
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også skrelle potetene hvis du ønsker en litt jevnere potetmos.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Skrell og kutt rødbeten i terninger. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i terninger. Fordel rødbeten og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Skjær pølsene i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsene i 2–3 minutter, til de er lett gylne. Ha pølsene over i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, slik at pølsene holder seg varme frem til servering.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp stekepannen til middels varme. Stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Ha i sjalottløken, og stek videre i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 ss smør, 1 ss soyasaus og ½ ss sukker, og stek det hele i 2 minutter til.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!