Tabbouleh med perlecouscous, falafler og røkt chilibakt søtpotet
Vegetar

Tabbouleh med perlecouscous, falafler og røkt chilibakt søtpotet

3.85 (72)
Under 30 min
10 Ingredienser
Fyll salatbollen med luftig perlecouscous, krydrede søtpoteter, sprø falafler og granateple, for en sunn og lett salat som metter skikkelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Søtpotet
1 stk
Røkt chilimix
¼ pakke
Maisstivelse
½ pakke
Perlecouscous
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2½ dl
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Falafler
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
749 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
122 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du rester av rødløk liggende? Finhakk det, og vend det inn i tabboulehen. Press gjerne sitronsaft i tabboulehen også. Kjempegodt!

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll søtpoteten godt, og kutt den i middels store terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ¼ pakke av det røkte chilikrydderet, ½ pakke av maisstivelsen og litt olje. Stek søtpoteten midt i ovnen i omtrent 15 minutter.   
 Varm opp en tørr kjele til middels høy varme, og rist perlecouscousen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Rør om underveis. Tilsett grønnsaksbuljongen og 2½ dl vann, kok opp, og la det hele koke i 10 minutter. Ta kjelen av platen.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene, og ha det i en stor serveringsbolle. Skyll og finhakk persillen.
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø på begge sider. 
 Bland det tyrkiske krydderet og yoghurten i en skål. Smak til med salt og pepper.
 Ha perlecouscousen i serveringsbollen sammen med granateplefrøene, og vend inn persillen. Topp salaten med de ferdigstekte søtpotetterningene, og server falaflene og yoghurtdressingen til retten.
God middag!