Soyabakt laks med dampet spisskål, epledressing og kokte poteter
Glutenfri

Soyabakt laks med dampet spisskål, epledressing og kokte poteter

3.96 (80)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Småpoteter
300 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Spisskål
1 bit
Vann
1–2 dl
Norsk eple
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
661 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Fordel fisken utover en smurt ildfast form, og fordel 1 ss smør og 1 ss soyasaus over. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, til den såvidt er gjennomstekt, med en mørk rosa kjerne.
 Del spisskålen i 2 båter langs stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1–2 dl vann og litt salt. Damp spisskålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og ha stekepannen tilbake på varmen i et par minutter så kålen får dampet litt fra seg.
 Skyll, og kutt eplet i små terninger. Bland sammen epleterningene og lettrømmen i en skål. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
 Ha stekesjyen fra fisken over kålen, og topp med saften fra resten av sitronen.
God middag!