Glutenfri
Soyabakt laks med dampet spisskål, epledressing og kokte poteter
3.96 (80)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Småpoteter
300 g
Laksefilet
270 g
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Spisskål
1 bit
Vann
1–2 dl
Norsk eple
1 stk
Lettrømme
150 g
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 661 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 38 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Fordel fisken utover en smurt ildfast form, og fordel 1 ss smør og 1 ss soyasaus over. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, til den såvidt er gjennomstekt, med en mørk rosa kjerne.
Del spisskålen i 2 båter langs stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 1–2 dl vann og litt salt. Damp spisskålen under lokk i 3–5 minutter, eller til den er mør. Sil av vannet, og ha stekepannen tilbake på varmen i et par minutter så kålen får dampet litt fra seg.
Skyll, og kutt eplet i små terninger. Bland sammen epleterningene og lettrømmen i en skål. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Ha stekesjyen fra fisken over kålen, og topp med saften fra resten av sitronen.
God middag!