Karbonader med ovnsbakte poteter og bearnéssaus
4.12 (209)
Under 20 min
5 Ingredienser
Med denne retten har du middagen på bordet før du rekker å si «barndomsminner». En deilig klassiker som aldri går av moten!
Med denne retten har du middagen på bordet før du rekker å si «barndomsminner». En deilig klassiker som aldri går av moten!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Grove karbonader m/løk
360 g
Bearnéssaus
1 pakke
Blomkål
1 stk
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 859 kcal
- Fett:
- 54 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper.
Varm opp
stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyl potetene og del dem i to eller fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter. Stek karbonadene på stekebrettet sammen med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid.
Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålen i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet det siste minuttet av blomkålens koketid. Hell av vannet.
God middag!