Karbonader med ovnsbakte poteter og bearnéssaus

Karbonader med ovnsbakte poteter og bearnéssaus

4.12 (209)
Under 20 min
5 Ingredienser
Med denne retten har du middagen på bordet før du rekker å si «barndomsminner». En deilig klassiker som aldri går av moten!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Blomkål
1 stk
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
859 kcal
Fett:
54 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skyl potetene og del dem i to eller fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter. Stek karbonadene på stekebrettet sammen med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid.
 Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålen i 3–4 minutter. Ha ertene i vannet det siste minuttet av blomkålens koketid. Hell av vannet.
God middag!