Lammekoteletter med gresk salat og bakt potet
Ny oppskrift
Under 30 min
0 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er godt å legge hele hvitløksfedd og urter/oregano i stekepannen når du steker kjøttet. Det vil sette en god smak på kjøttet.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Legg potetene i en ildfast form eller på et stekebrett og krydre dem med salt. Sett formen i ovnen og bak potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt rødløk i tynne strimler, tomat i båter og agurk i skiver. Bland alt i en salatbolle og smuldre over salatost. For en mildere rødløk, skyll den i kaldt vann i noen minutter.
Tørk av lammekotelettene. Krydre dem med oregano, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med olje til medium+ varme. Stek kotelettene i 3–5 minutter på hver side til de har en rosa kjerne (se tips). La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
Server lammekoteletter med bakte poteter og gresk salat.
Lammekoteletter: 150g Potet: 150g Gresk Salat Tapenade: 1 ss Kcal: 450
God middag!