Kremet ramen med massaman currypaste, eggenudler,  shiitake og pak choy
Laktosefri
Vegetar

Kremet ramen

med massaman currypaste, eggenudler, shiitake og pak choy
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Massaman currypaste
½-1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
½–1 l
Eggnudler
125 g
(Egg, Hvete)
Shiitakesopp
100 g
Chili
1 stk
Pak choy
1 stk
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Egg
2 stk
(Egg)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
570 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en jevnere konsistens på suppen, kan den siles før servering.

Sett over en større kjele med vann til koking av eggenudlene og en mindre kjele til koking av egget.
 Skrell og finhakk løken og hvitløksfeddet. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, grønnsaksbuljongen og ønsket mengde av currypasten i omtrent 2 minutter under omrøring. Tilsett kokoskremen og ½–1 liter vann, og la det koke på svak varme frem til servering. 
 Kok nudlene som anvist på pakken i vannet fra punkt 1. Børst av eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i skiver. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Skyll og kutt pak choyen i 4 båter.
 Kok eggene i 5–6 minutter i vannet fra punkt 1. Da er eggene smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann, og skrell dem. Del eggene i to.   
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 2 minutter. Tilsett edamamebønnene og pak choyen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Bruk en stavmikser og kjør suppen sammen. Har du ikke stavmikser, går det helt fint å servere suppen med biter av løk i. Smak til suppen med litt soyasaus og pepper. Fordel nudlene, soppen, edamamebønnene og pak choyen i skåler og hell over suppen. Topp med chilien og eggene.   
God middag!