Glutenfri
Kylling stroganoff i kremet tomatsaus med sjampinjong og villris
4.01 (89)
Under 30 min
9 Ingredienser
En rask og varmende vintergryte med sopp og kremet tomatsaus som passer både store og små.
En rask og varmende vintergryte med sopp og kremet tomatsaus som passer både store og små.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Villris
125 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Sjampinjong
200 g
Strimlet kyllingfilet
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 645 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til med sukker for å gi gryten en rundere.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken, og rens og kutt paprikaen i strimler. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Ta kyllingen ut av pannen. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken og soppen i omtrent 4 minutter. Tilsett paprikaen og kyllingen. Rør inn tomatpuréen, crème fraîchen, hønsebuljongen og 3 dl vann. La det hele småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server kålsalaten til retten.
God middag!