15-20
Laktosefri
Glutenfri
Hoisin- og limeglasert kylling med wokkede grønnsaker og jasminris
Hoisinsaus og kylling passer perfekt sammen. Med sprø og frisk pak choy og knasende peanøtter, sender denne retten deg direkte til Asia.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- vann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Ris
125 g
Hoisin- og limeglasert kylling
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
½ dl
Wokkede grønnsaker
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Pak choy
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Tilbehør
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 868 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold fettet på kyllingen, det smelter i stekepannen og gjør at kyllingen blir ekstra saftig og mør.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Hoisin- og limeglasert kylling: Skyll limen godt, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Krydre med salt og pepper. Tilsett hoisinsausen, 1 ss soyasaus, ½ dl vann og saften fra halve limen, og kok opp. Smak til med det revne limeskallet og eventuelt mer saft fra limen.
- Wokkede grønnsaker: Skrell gulroten, skyll vårløken og pak choyen. Del gulroten og pak choyen i skiver på skrå. Kutt vårløken i tynne ringer. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–4 minutter, til de er lett gylne, men fortsatt litt sprø i konsistensen. Bland inn sesamfrøene, halvparten av vårløken og ønsket mengde av den finkuttede ingefær-, hvitløk- og chiliblandingen, og stek videre i 1 minutt.
- Tilbehør: Topp retten med de hakkede peanøttene og resten av vårløken før servering.