Elgkarbonader med stekt løk, brokkoli, brun saus og rørte tyttebær
20-30
Roede

Elgkarbonader med stekt løk, brokkoli, brun saus og rørte tyttebær

Deilige, varme elgekarbonader med den brune sausen som tar en rett tilbake til bestemors kjøkken. Selvsagt med rørte tyttebær til.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Elgkarbonader

rødløk
Rødløk
1 stk
elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
Olje
½ ss

Brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk

Brun saus

brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 627 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett sausen i stekepannen med karbonadene og løken for å spare litt oppvask.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Elgkarbonader: Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken 5 minutter, til den er lett gyllen. Ha i karbonadene, og stek dem i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme.
  3. Brokkoli: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
  4. Brun saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.
  1. Karbonade: 125 g Grønnsaker: 150 g Poteter: 150 g Saus: 2 ss Tyttebær: 1 ts Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).