Laktosefri
Vegetar
Wraps med refried beans, syltet rødløk, coleslaw og avokado
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
16 Ingredienser
Proteinrike bønner og en spenstig coleslaw med lime og koriander i tortilla passer perfekt som hverdagstaco til hele familien.
Proteinrike bønner og en spenstig coleslaw med lime og koriander i tortilla passer perfekt som hverdagstaco til hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Hvete
Basisvarer:
- Kanel
- vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Chipotlemiks
½ pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kanel
1 ts
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Gulrot
1 stk
Koriander
½ bunt
Rødkål
½ bit
Chilimajones
1 pakke
Lime
½ stk
Chipotlemiks
½ pakke
Tortillalefser
4 stk
Avokado
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 858 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 107 g
- Protein: 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrøttene, sjalottløken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av chipotlemiksen, 1 ts kanel og hele pakken med basilikum- og oreganokrydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene, sjalottløken, gulrotterningene og hvitløken, og stek det hele videre i 4–5 minutter. Tilsett 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele til sukkeret har smeltet. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Grovriv den andre gulroten på et rivjern. Skyll og tørk korianderen. Finhakk korianderen og halvparten av rødkålen. Bland 2 ss av chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med salt og pepper, og smak til med chipotlemiksen. Bland rødkålen, gulroten og korianderen sammen med dressingen.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6 minutter. Del avokadoen i to. Fjern steinen, og del avokadokjøttet i skiver. Fyll tortillaene med bønnene, og topp med avokadoen, coleslawen og den syltede rødløken.
God middag!