Kyllingburger med søtpotetfries, steinsoppaioli og råkostsalat med eple
15-20

Kyllingburger med søtpotetfries, steinsoppaioli og råkostsalat med eple

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Søtpotetfries

søtpoteter
Søtpoteter
1½–2 stk

Kyllingburger

kyllingburgere
Kyllingburgere
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke

Råkostsalat

grønt eple
Grønt eple
1 stk
råkostmiks
Råkostmiks
150 g

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Steinsoppaioli

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
steinsoppulver
Steinsoppulver
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 863 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend sammen råkostsalaten med steinsoppaiolien til en høstcoleslaw.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte søtpoteter: Skyll og kutt søtpotetene i tynne staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Kyllingburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingburgerne i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre burgerne med kryddermiksen. Ta stekepannen av varmen og la burgerne hvile i pannen frem til servering. 
  4. Råkostsalat: Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Bland epleskivene sammen med råkostmiksen i en skål.    
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene på en rist i ovnen i 2–3 minutter.  
  6. Steinsoppaioli: Ha aiolien i en skål, og smak til med steinsoppulveret. 
  7. Servering: Fyll hamburgerbrødene med kyllingburgerne, råkostsalaten og steinsoppaiolien, og server søtpotetfriesene ved siden av.