Elgkarbonader med fløtepoteter, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær
20-30
Glutenfri

Elgkarbonader med fløtepoteter, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær

Ovnsbakt rosenkål får et nydelig nøttepreg, og passer perfekt til det gode viltkjøttet med syrlige og rørte tyttebær.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Fløtepoteter og ovnsbakte grønnsaker

rosenkål
Rosenkål
200 g
gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g

Elgkarbonader

elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 661 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Riv gjerne litt ost over fløtepotetene, om du har. Du kan også blande rosenkålen med fløtepotetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Fløtepoteter og ovnsbakte grønnsaker: Rens og kutt rosenkålen i to. Skrell og kutt gulroten mindre biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper.
  3. Fløtepoteter og ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene og grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og fløtepotetene er gjennomvarme. 
  4. Elgkarbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i 2–3 minutter på hver side. 
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.