Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker, aprikoscouscous og paprikasaus
35-45
Roede

Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker, aprikoscouscous og paprikasaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
squash
Squash
1 stk
Olje
1 ts

Kyllingbryst og kikerter

kikerter
Kikerter
½–1 pakke
kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
250 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Olje
1 ts

Couscous

fullkornscouscous
Fullkornscouscous (Hvete)
125 g
tørkede aprikoser
Tørkede aprikoser (Sulfitt)
½–1 pakke

Paprikasaus

paprikasaus
Paprikasaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 630 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Bakte grønnsaker: Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt gulrøttene i skiver på skrå, og kutt rødløken i båter. Skyll og kutt squashen i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. 
  3. Kyllingbryst og kikerter: Hell vannet av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Tilsett kikertene i pannen. Snu kyllingen og stek den i 2–3 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen og kikertene med kryddermiksen og litt salt. Ta grønnsakene ut av ovnen, og fordel kikertene og kyllingen oppå. Stek det hele videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
  4. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Kutt aprikosene i mindre biter, og vend dem inn i den ferdigkokte couscousen. 
  5. Paprikasaus: Ha sausen i en liten kjele på middels høy varme, og gi den et oppkok under omrøring. 
  1. Grønnsaker: 170 g Kylling: 125 g Kikerter: 50 g Couscous: 100 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).