Roede
Kyllingbryst og kikerter med bakte grønnsaker, aprikoscouscous og paprikasaus
4.07 (153)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Squash
1 stk
Olje
1 ts
Kikerter
½–1 pakke
Kyllingbryst med skinn
250 g
Persillade
1 pakke
Olje
1 ts
Fullkornscouscous
125 g
Tørkede aprikoser
½–1 pakke
Paprikasaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 625 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt gulrøttene i skiver på skrå, og kutt rødløken i båter. Skyll og kutt squashen i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
Hell vannet av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Tilsett kikertene i pannen. Snu kyllingen og stek den i 2–3 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen og kikertene med kryddermiksen og litt salt. Ta grønnsakene ut av ovnen, og fordel kikertene og kyllingen oppå. Stek det hele videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Kutt aprikosene i mindre biter, og vend dem inn i den ferdigkokte couscousen.
Ha sausen i en liten kjele på middels høy varme, og gi den et oppkok under omrøring.
170 g Kylling: 125 g Kikerter: 50 g Couscous: 100 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 510 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!