Sitruskrydret laks med pasta linguine, grønne erter og spinat
15-20
Laktosefri

Sitruskrydret laks med pasta linguine, grønne erter og spinat

Sitruskrydret laks gjør denne klassiske pastakombinasjonen ekstra frisk og smakfull. Brunet soyasmør passer også perfekt som tilbehør til stekt fisk.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • olje

Linguine

linguine
Linguine (Hvete)
200 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
grønne erter
Grønne erter
125 g
spinat
Spinat
50 g

Sitrusstekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sitruskrydder
Sitruskrydder
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 926 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bak gulrøttene i ovn ved 220 grader varmluft i omtrent 10 minutter og vend inn ertene og spinaten før servering. Fisken kan bakes oppå gulrøttene i omtrent 8 minutter.

  1. Brunet soyasmør: Ha 50 g smør i en liten kjele på middels varme. La smøret småkoke i omtrent 5 minutter, til det er nøttebrunt. Pass på at det ikke brenner seg. Trekk kjelen til side og rør inn 2 ss soyasaus.    
  2. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Kok gulrotskivene og ertene med pastaen de 2 siste minuttene av pastaens koketid, og hell deretter av vannet. Skyll spinaten. Ha pastaen og grønnsakene tilbake i kjelen og vend inn spinaten.    
  3. Sitrusstekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med sitruskrydderet og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  4. Servering: Server laksen med grønnsakene og pastaen, og ha soyasmøret over.