Klassisk hamburger med grønn salat, syltet rødløk, chilimajones og potetkløfter
20-30

Klassisk hamburger med grønn salat, syltet rødløk, chilimajones og potetkløfter

Hva slår vel en god og saftig hamburger med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetkløfter

poteter
Poteter
350 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl

Klassisk hamburger

kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
meksikansk grillkrydder
Meksikansk grillkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Salt
½ ts

Tilbehør

tomat
Tomat
1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 804 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetkløfter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl valgfri eddik. Tilsett rødløken, og la den stå å trekke frem til servering. 
  4. Klassisk hamburger: Elt kjøttdeigen lett sammen med det meksikanske grillkrydderet, 1 ts salt og litt pepper. Form burgere av deigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side.
  5. Tilbehør: Skyll tomatene og salaten. Kutt tomatene i skiver. 
  6. Tilbehør, fortsettelse: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Topp burgeren med chilimajonesen! 
  7. God middag!