Glutenfri
Pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot
4.08 (1665)
Under 20 min
8 Ingredienser
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her får du også frisk råkost og smakfull ertepuré. Klassisk og innmari godt.
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her får du også frisk råkost og smakfull ertepuré. Klassisk og innmari godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Urtemiks
1 pakke
Fiskekaker
360 g
Grønne erter
250 g
Smør
2 ss
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Remulade
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 663 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fiskekakene i ovnen på 220 grader i 7–9 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del potetene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen når potetene er ferdig stekte.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side.
Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten.
God middag!