20-30
Ovnsbakt kylling og pasta i kremet fløtesaus med fennikel og spinat
En enkel og god familiefavoritt på travle hverdager. Saftig kylling i en kremet saus med fennikel er en perfekt kombinasjon av smaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Pasta
Pasta (Hvete)
200 g
Smør (Melk)
½ ss
Ovnsbakt kylling i kremet fløtesaus
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
1 stk
Spinat
50 g
Fennikel
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Matfløte (Melk, Laktose)
200–300 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1022 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 91 g
- Protein 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Ovnsbakt kylling i kremet fløtesaus, forberedelse: Skrell og finhakk hvitløken og rødløken. Skyll spinaten og fennikelen. Kutt av den nederste delen på fennikelen, og kutt fennikelen i tynne strimler på tvers. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
- Pasta, fortsettelse: Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn ½ ss smør.
- Ovnsbakt kylling i kremet fløtesaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter. Ha i løken og hvitløken, og stek videre i 2 minutter, eller til kyllingen har en gyllen stekeskorpe. Tilsett matfløten og buljongen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta stekepannen av varmen.
- Pasta og ovnsbakt kylling i kremet fløtesaus, fortsettelse: Ha pastaen over i en smurt ildfast form. Vend inn fennikelen, spinaten, fløtesausen og den ferdigstekte kyllingen. Krydre med litt salt og pepper og riv osten over. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter, til osten er gyllen.
- God middag!