Ovnsbakt kylling og pasta i kremet fløtesaus med fennikel og spinat
20-30

Ovnsbakt kylling og pasta i kremet fløtesaus med fennikel og spinat

En enkel og god familiefavoritt på travle hverdager. Saftig kylling i en kremet saus med fennikel er en perfekt kombinasjon av smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Pasta

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
Smør (Melk)
½ ss

Ovnsbakt kylling i kremet fløtesaus

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
spinat
Spinat
50 g
fennikel
Fennikel
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
200–300 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1022 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.   
  3. Ovnsbakt kylling i kremet fløtesaus, forberedelse: Skrell og finhakk hvitløken og rødløken. Skyll spinaten og fennikelen. Kutt av den nederste delen på fennikelen, og kutt fennikelen i tynne strimler på tvers. Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.  
  4. Pasta, fortsettelse: Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn ½ ss smør.   
  5. Ovnsbakt kylling i kremet fløtesaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter. Ha i løken og hvitløken, og stek videre i 2 minutter, eller til kyllingen har en gyllen stekeskorpe. Tilsett matfløten og buljongen. Gi det hele et raskt oppkok, og ta stekepannen av varmen. 
  6. Pasta og ovnsbakt kylling i kremet fløtesaus, fortsettelseHa pastaen over i en smurt ildfast form. Vend inn fennikelen, spinaten, fløtesausen og den ferdigstekte kyllingen. Krydre med litt salt og pepper og riv osten over. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter, til osten er gyllen.      
  7. God middag!