Bakt kylling- og appelsinform med fennikel og gulrøtter
35-45
Glutenfri

Bakt kylling- og appelsinform med fennikel og gulrøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kylling- og appelsinform

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
fennikel
Fennikel
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Appelsinsaus

appelsin
Appelsin
1 stk
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
3 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 608 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om det finnes fennikelskudd på fennikelen, kan de gjenre plukkes av og finhakkes. Topp retten med dem. Om du ønsker, kan potetene enten kokes eller lages til potetmos.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Kylling- og appelsinform: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll og kutt fennikelen i grove biter. Skrell og grovhakk løken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter. 
  3. Poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene øverst i ovnen i 20–25 minutter.
  4. Appelsinsaus: Skyll og finriv halvparten av appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Press saften fra appelsinen i en skål, og rør inn appelsinskallet, maisstivelsen og hønsebuljongen. Rør godt, slik at maisstivelsen løser seg opp. Rør deretter inn crème fraîchen og 3 dl vann.
  5. Kylling- og appelsinform, fortsettelse: Ha kyllingen i en bolle og krydre den med litt salt og pepper. Ta grønnsakene ut av ovnen, og fordel kyllingen mellom grønnsakene, og hell over appelsinsausen. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.