Glutenfri
Bakt kylling- og appelsinform med fennikel og gulrøtter
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Fennikel
1 stk
Gul løk
1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Poteter
350 g
Appelsin
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 608 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om det finnes fennikelskudd på fennikelen, kan de gjenre plukkes av og finhakkes. Topp retten med dem. Om du ønsker, kan potetene enten kokes eller lages til potetmos.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll og kutt fennikelen i grove biter. Skrell og grovhakk løken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene øverst i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll og finriv halvparten av appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Press saften fra appelsinen i en skål, og rør inn appelsinskallet, maisstivelsen og hønsebuljongen. Rør godt, slik at maisstivelsen løser seg opp. Rør deretter inn crème fraîchen og 3 dl vann.
Ha kyllingen i en bolle og krydre den med litt salt og pepper. Ta grønnsakene ut av ovnen, og fordel kyllingen mellom grønnsakene, og hell over appelsinsausen. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
God middag!