Medisterkaker med smørstekte rødbeter, surkål og sennepsbakte poteter
20-30
Glutenfri

Medisterkaker med smørstekte rødbeter, surkål og sennepsbakte poteter

Tradisjonsrike medisterkaker er smaken av jul. Med den klassiske surkålen, poteter bakt med sennep og honning og møre rødbeter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Sennepsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g
grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
½ glass
honning
Honning
1 pakke
Olje
½ ss

Smørstekt rødbete og gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Olje
½ ss
Smør (Melk)
½ ss

Surkål

surkål
Surkål
1 pakke

Medisterkaker

medisterkaker
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g
sjysaus
Sjysaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1071 kcal
  • Fett 69 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbeter gir fra seg mye farge. Ta på deg et forkle før du begynner, så du ikke får farge på klærne. Bruk gjerne et skjærebrett i plast, så er det lettere å få bort fargen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til surkålen.
  2. Sennepsbakte poteter: Del potetene i fire, og fordel dem i en ildfast form med bakepapir. Bland sammen sennepen, honningen og ½ ss olje i en skål, og vend sennepsdressingen inn i potetene. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne, gjennomstekte og litt sprø. 
  3. Smørstekt rødbete og gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene og rødbeten i terninger. Skyll og grovhakk persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss olje og ½ ss smør. Stek grønnsakene i 8–10 minutter, til de er møre. Vend inn persillen, og smak til med salt og pepper.
  4. Surkål: Legg posen med surkål i kjelen med varmt vann fra punkt 1, og la den trekke til resten av maten er ferdig. Hell den over i en serveringsskål.  
  5. Medisterkaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha i sjysausen, og kok opp. La medisterkakene trekke i sausen i omtrent 5 minutter.
  6. God middag!