Jul
Glutenfri
Stekt juletorsk med mandelpoteter, gulrøtter og rømmesmørsaus
4.17 (65)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Mandelpoteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Gressløk
½ bunt
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Lettrømme
75 g
Vann
½ dl
Smør
1 ss
Torskefilet
325 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 446 kcal
- Fett:
- 13 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Glaser de ferdigkokte gulrøttene i 1 ss smør og 1 ts sukker. Du kan også dele gulrøttene og potetene i jevnstore biter, vende dem i litt olje, salt og pepper, og steke dem i ovnen ved 210 grader varmluft i omtrent 20 minutter.
Kok opp en kjele med vann til koking av potetene og gulrøttene.
Skyll potetene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok potetene i vannet fra punkt 1 i 2 minutter.
Skru ned varmen til middels lav varme, tilsett gulrøttene, og la det hele småkoke i 10–15 minutter. Hell vannet av grønnsakene når de er ferdigkokte, og ha lokket på kjelen igjen, slik at grønnsakene holder seg varme frem til servering.
Skyll og finhakk gressløken. Kok opp ½ dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn lettrømmen, 1 ss smør og gressløken. Smak til med salt og pepper.
Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre den med salt og pepper. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Med ønske om et godt måltid!
God middag!