Stekt juletorsk med mandelpoteter, gulrøtter og rømmesmørsaus
20-30
Glutenfri

Stekt juletorsk med mandelpoteter, gulrøtter og rømmesmørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Mandelpoteter og gulrøtter

mandelpoteter
Mandelpoteter
400 g
gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Rømmesmørsaus

gressløk
Gressløk
½ bunt
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Vann
½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Stekt juletorsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 446 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Glaser de ferdigkokte gulrøttene i 1 ss smør og 1 ts sukker. Du kan også dele gulrøttene og potetene i jevnstore biter, vende dem i litt olje, salt og pepper, og steke dem i ovnen ved 210 grader varmluft i omtrent 20 minutter.

  1. Kok opp en kjele med vann til koking av potetene og gulrøttene.
  2. Mandelpoteter og gulrøtter: Skyll potetene. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok potetene i vannet fra punkt 1 i 2 minutter. 
  3. Mandelpoteter og gulrøtter, fortsettelse: Skru ned varmen til middels lav varme, tilsett gulrøttene, og la det hele småkoke i 10–15 minutter. Hell vannet av grønnsakene når de er ferdigkokte, og ha lokket på kjelen igjen, slik at grønnsakene holder seg varme frem til servering. 
  4. Rømmesmørsaus: Skyll og finhakk gressløken. Kok opp ½ dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn lettrømmen, 1 ss smør og gressløken. Smak til med salt og pepper. 
  5. Stekt juletorsk: Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre den med salt og pepper. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
  6. Med ønske om et godt måltid!