Stekt vossakorv med epler, kål, tyttebærsjy og sennepsmarinerte poteter
20-30
Glutenfri

Stekt vossakorv med epler, kål, tyttebærsjy og sennepsmarinerte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Sennepsmarinerte poteter

poteter
Poteter
350 g
persille
Persille
½ pakke
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke

Tyttebærsjy

sjysaus
Sjysaus (Melk)
½–1 pakke
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
½ pakke

Stekt vossakorv

vossakorv
Vossakorv (Melk, Laktose)
350 g

Epler og kål

rødløk
Rødløk
½ stk
grønt eple
Grønt eple
½ stk
spisskål
Spisskål
1 bit

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 955 kcal
  • Fett 67 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du ønsker å forenkle tilberedningen kan du kutte pølsen i skiver, og steke den med grønnsakene.

  1. Sennepsmarinerte poteter: Skyll og kutt potetene i tykke skiver. Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Skyll, tørk og grovhakk persillen.
  2. Tyttebærsjy: Hell sjysausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med halve pakken med tyttebærene.    
  3. Stekt vossakorv: Trekk skinnet av vossakorven, og del den i porsjonsstykker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha pølsen over på en tallerken, dekk den med aluminiumsfolie, og hold pølsen varm frem til servering.
  4. Epler og kål: Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Skyll og kutt eplet i tynne båter. Kutt spisskålen i grove strimler. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek eplet, løken og kålen i 2–3 minutter, og krydre med salt og pepper.
  5. Sennepsmarinerte poteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i 1 minutt. Vend inn persillen og sennepsvinaigretten. 
  6. Tilbehør: Server resten av tyttebærene til retten.