Medisterkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos med timian, og sennepssjy
20-30
Glutenfri

Medisterkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos med timian, og sennepssjy

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte rotgrønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
honning
Honning
1 pakke

Medisterkaker

medisterkaker
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Sennepssjy

sjysaus
Sjysaus (Melk)
½–1 pakke
grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 965 kcal
  • Fett 67 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke medisterkakene i en stekepanne, om du foretrekker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 2 liter vann.
  2. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
  3. Medisterkaker: Ha medisterkakene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Stek medisterkakene i ovnen under grønnsakene i 10–15 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
  4. Ovnsbakte rotgrønnsaker, fortsettelse: Ta grønnsakene ut av ovnen, og bland inn honningen. Sett grønnsakene øverst i ovnen, og stek det hele videre i 5–10 minutter, eller til grønnsakene er gylne. 
  5. Potetmos: Ha posen med potetmosen i kjelen fra punkt 1, og la den småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter, eller til potetmosen er gjennomvarm. Klipp hull i posen, og ha potetmosen over i en serveringsskål.  
  6. Sennepssjy: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med sennepen.  
  7. Vel bekomme!