20-30
Glutenfri
Medisterkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos med timian, og sennepssjy
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Gulrot
1 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Honning
1 pakke
Medisterkaker
Medisterkaker (Melk, Laktose)
390 g
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Sennepssjy
Sjysaus (Melk)
½–1 pakke
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 965 kcal
- Fett 67 g
- Karbohydrater 61 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke medisterkakene i en stekepanne, om du foretrekker det.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 2 liter vann.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Medisterkaker: Ha medisterkakene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Stek medisterkakene i ovnen under grønnsakene i 10–15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker, fortsettelse: Ta grønnsakene ut av ovnen, og bland inn honningen. Sett grønnsakene øverst i ovnen, og stek det hele videre i 5–10 minutter, eller til grønnsakene er gylne.
- Potetmos: Ha posen med potetmosen i kjelen fra punkt 1, og la den småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter, eller til potetmosen er gjennomvarm. Klipp hull i posen, og ha potetmosen over i en serveringsskål.
- Sennepssjy: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med sennepen.
- Vel bekomme!