Svineknoke med rotmos, ovnsbakt rosenkål, fløtesaus og tyttebær
20-30
Glutenfri

Svineknoke med rotmos, ovnsbakt rosenkål, fløtesaus og tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Svineknoke

svineknoker
Svineknoker
2 stk

Rotmos og fløtesaus

rotmos
Rotmos (Melk, Laktose)
200 g
fløtesaus
Fløtesaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Ovnsbakt rosenkål

rosenkål
Rosenkål
200 g

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 604 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke rosenkålen i stekepannen hvis du ønsker det!

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 2 liter vann til rotmosen og fløtesausen.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Svineknoke: Ha kjøttet og kraften fra pakkene over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Snu på kjøttet halvveis inn i steketiden.
  4. Rotmos og fløtesaus: Legg posene med rotmosen og fløtesausen i kjelen fra punkt 1, og la dem småkoke på lav varme i 15–20 minutter.  
  5. Ovnsbakt rosenkål: Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt dem i to. Ha rosenkålen i en ildfast form, eventuelt i formen med kjøttet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rosenkålen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt (se tips). 
  6. Rotmos og fløtesaus, fortsettelse: Ha rotmosen og fløtesausen over i hver sin serveringsskål. Tilsett gjerne kraften fra kjøttet i fløtesausen før servering.
  7. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.