20-30
Glutenfri
Svineknoke med rotmos, ovnsbakt rosenkål, fløtesaus og tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Svineknoke
Svineknoker
2 stk
Rotmos og fløtesaus
Rotmos (Melk, Laktose)
200 g
Fløtesaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Ovnsbakt rosenkål
Rosenkål
200 g
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 604 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 59 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke rosenkålen i stekepannen hvis du ønsker det!
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med omtrent 2 liter vann til rotmosen og fløtesausen.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Svineknoke: Ha kjøttet og kraften fra pakkene over i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Snu på kjøttet halvveis inn i steketiden.
- Rotmos og fløtesaus: Legg posene med rotmosen og fløtesausen i kjelen fra punkt 1, og la dem småkoke på lav varme i 15–20 minutter.
- Ovnsbakt rosenkål: Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt dem i to. Ha rosenkålen i en ildfast form, eventuelt i formen med kjøttet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rosenkålen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt (se tips).
- Rotmos og fløtesaus, fortsettelse: Ha rotmosen og fløtesausen over i hver sin serveringsskål. Tilsett gjerne kraften fra kjøttet i fløtesausen før servering.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.