Kylling cacciatore med risoni

Kylling cacciatore med risoni

Ny oppskrift
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Ønsker du å tilføre litt mer smak til risonien, kan du blande inn litt sitronsaft/-skall, dijonsennep og hakket persille rett før servering. Hvis du ønsker at retten skal gå litt raskere å lage, del kyllingbrystene i 2 på langs før steking. Har du en stekepanne som tåler å stå i ovnen , brun kyllingen først på skinnsiden, snu den, sett hele pannen i ovnen og stek ferdig.

      Sett ovnen på 210 grader og sett over en stekepanne til kyllingen.
      Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Brun dem på skinnsiden i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne og lett sprø. Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og stek videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar omtrent 20 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor godt de er brunet. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
      Sett over lettsaltet vann til risoni. Den skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje og kvernet sort pepper.
      Varm opp en kjele med olje. Grovhakk hvitløk, paprika, rødløk og ha det i kjelen. Fres grønnsakene under omrøring til de er litt gylne. Hell i hakkede tomater, kok opp og la det småkoke til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
      God middag!