Jul
Sennepsbakt laks med rødbeter, grønnkål og kremet appelsinsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Rødbeter
2 stk
Grønnkål
50 g
Laksefilet
270 g
Grov sennep
1 glass
Kremet appelsinsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 621 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk plasthansker når du skreller rødbetene, da de gir fra seg mye fargestoff. Du kan også dele potetene, og steke dem i ovnen med rødbetene, hvis du ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt rødbetene i jevnstore båter. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Ha fisken i en smurt ildfast form, og smør sennepen oppå fisken. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Ta rødbetene ut av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek det hele i ovnen i omtrent 4 minutter til, eller til rødbetene er møre og grønnkålen er sprø.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!