Hvitløksmarinert svinekam med ovnsbakte gulrøtter, kålrot, sellerirot og fløtesaus
Glutenfri

Hvitløksmarinert svinekam med ovnsbakte gulrøtter, kålrot, sellerirot og fløtesaus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
En skikkelig rask og god rett med ferdiglaget fløtesaus, og rotgrønnsaker som allerede er kuttet i staver.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
300 g
Gul løk
1 stk
Rotgrønnsaker i staver
300 g
(Selleri)
Mager svinekam i skiver
300 g
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Olje
1 ss
Fløtesaus
220 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
636 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra mørt kjøtt, kan du steke det i et par minutter på hver side, tilsette omtrent 2 dl vann i stekepannen, og gi det hele et oppkok. Legg kjøttet i en ildfast form, hell over sjyen, og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek kjøttet videre i ovnen i omtrent 20 minutter.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll potetene, og kutt dem i to. Skrell og kutt løken i skiver. Ha potetene, løken og rotgrønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre. Vend om på grønnsakene underveis.
Ha kjøttet, kryddermiksen og 1 ss olje i en bolle, og bland godt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side. Ta stekepannen til side, og la kjøttet hvile frem til servering. Dekk gjerne til med aluminiumsfolie. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!