Glutenfri
Hvitløksmarinert svinekam med ovnsbakte gulrøtter, kålrot, sellerirot og fløtesaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
En skikkelig rask og god rett med ferdiglaget fløtesaus, og rotgrønnsaker som allerede er kuttet i staver.
En skikkelig rask og god rett med ferdiglaget fløtesaus, og rotgrønnsaker som allerede er kuttet i staver.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Gul løk
1 stk
Rotgrønnsaker i staver
300 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Persillade
½ pakke
Olje
1 ss
Fløtesaus
220 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 636 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra mørt kjøtt, kan du steke det i et par minutter på hver side, tilsette omtrent 2 dl vann i stekepannen, og gi det hele et oppkok. Legg kjøttet i en ildfast form, hell over sjyen, og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek kjøttet videre i ovnen i omtrent 20 minutter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll potetene, og kutt dem i to. Skrell og kutt løken i skiver. Ha potetene, løken og rotgrønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre. Vend om på grønnsakene underveis.
Ha kjøttet, kryddermiksen og 1 ss olje i en bolle, og bland godt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side. Ta stekepannen til side, og la kjøttet hvile frem til servering. Dekk gjerne til med aluminiumsfolie.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!