Ostegratinert pai med kyllingkjøttdeig
og frisk salatNy oppskrift
Under 20 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Mais
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Three spice
1 pakke
Hvetetortillaer
3 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Revet ost
½ pakke
Vann
3 dl
Salt
½ ts
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lettrømme
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 817 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken. Sil laken av maiskornene. Ha tomatpuréen, 3 dl vann, maisstivelsen, ½ ts salt og three spice krydderet i et litermål og visp sammen. Legg tortillalefsene overlappende i en ildfast form.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen og løken i 2–3 minutter, til kjøttet får litt stekeskorpe. Tilsett maisen og tomatsausen, og kok opp. La det småkoke i 1–2 minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Fordel kjøttfyllet i tortillaformen. Topp med den revne osten. Stek paien i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten har smeltet og er lett gyllen.
Del hjertesalaten i to og skyll den innvendig. Tørk salaten, og kutt den i mindre biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha salaten og tomaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
Server lettrømmen til retten.
God middag!