Ovnsbakt søtpotet med tikka masalakrydrede linser og sprøstekte papadams
Roede
Glutenfri
Vegetar

Ovnsbakt søtpotet med tikka masalakrydrede linser

og sprøstekte papadams
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Søtpotet
1 stk
Olje
½ ss
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Hakkede tomater
1 boks
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Olje
1 ss
Cherrytomater
1 pakke
Grønne bønner
1 pakke
Koriander
1 bunt
Papadams
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
571 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne yoghurten ved siden av.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt søtpoteten i skiver. Fordel søtpotetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll linsene i et dørslag. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i omtrent 4 minutter, til det er blankt. Tilsett tikka masala-pasten, og stek videre i omtrent 3 minutter. Ha i de hakkede tomatene og 1 dl vann, og kok opp. La sausen småkoke i 10 minutter. Tilsett linsene når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden. Rør inn yoghurten rett før servering, den skal ikke koke. Smak til med salt og pepper. 
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Skyll og kutt cherrytomatene i to. Kutt endene av de grønne bønnene og skyll dem. Kok bønnene i 2 minutter, og hell av vannet. Skyll og grovhakk korianderen. Vend sammen cherrytomatene, bønnene og korianderen, og krydre med litt salt og pepper. 
 Ta den ferdigstekte søtpoteten ut av stekeovnen, og øk temperaturen til 250 grader varmluft. Fordel papadamsene utover en rist, og varm dem ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg. De skal poppe litt.
130 g Linser: 200 g Grønnsaker: 150 g Papadams: 1 stk Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen.
God middag!