Glutenfri
Laktosefri
Rødvinsbraisert svinenakke
med ovnsbakt fennikel og salat med sennepsvinaigretteNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
En italiensk klassiker som heter maiale ubriaco, og som så fint betyr beruset svin. Med ovnsbakt og karamellisert fennikel er dette en deilig vårrett.
En italiensk klassiker som heter maiale ubriaco, og som så fint betyr beruset svin. Med ovnsbakt og karamellisert fennikel er dette en deilig vårrett.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Fennikel
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Svinenakke i skiver
200 g
Persillade
½ pakke
Alkoholfri rødvin
1 flaske
Smør
1 ss
Tobladssalat
25–50 g
Sennepsvinaigrette
¼ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 733 kcal
- Fett:
- 59 g
- Karbohydrater:
- 11 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å kutte oppvask, kan du steke alt i ovnen i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie. Ha gjerne litt godt steinovnsbakt brød til å dyppe i den gode sausen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt fennikelen i skiver på langs. Drypp over 1 ss olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek fennikelen i ovnen 20–25 minutter.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 1 ss smør. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og krydre med kryddermiksen. Legg kjøttet på en tallerken. Ha litt olje i pannen, og stek sjalottløken i 1 minutt, før du tilsetter rødvinen. Kok opp, og la rødvinen småkoke i 3–4 minutter, til den er redusert. Ha kjøttet tilbake i pannen. Skru ned til lav varme, og la kjøttet og rødvinen småkoke under lokk i minst 5 minutter.
Bland salaten og sennepsavinaigretten i en liten salatbolle.
God middag!