Hjemmelaget chorizoburger med sitronaioli og bakte småpoteter
20-30

Hjemmelaget chorizoburger med sitronaioli og bakte småpoteter

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakte småpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Tomatsalat

tomat
Tomat
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss

Chorizoburger og burgerbrød

chorizodeig
Chorizodeig
300 g
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk

Tilbehør

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 919 kcal
  • Fett 57 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Burgerbrødene kan varmes på rist i stekeovnen i omtrent 2 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Bakte småpoteter: Skyll potetene og ha dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
  3. Tomatsalat: Skyll tomaten og sitronen, og skrell sjalottløken. Kutt tomaten i terninger og løken i tynne skiver. Finriv skallet (kun det gule) fra halve sitronen. Ha tomaten og løken i en skål og vend inn 1 ss olivenolje og saften fra halve sitronen.     
  4. Chorizoburger og burgerbrød: Form chorizodeigen til tynne burgere. Del burgerbrødene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og rist burgerbrødene i den tørre pannen, til de er lett ristet på begge sider. Ha litt olje i stekepannen og stek burgerne i omtrent 3 minutter på hver side. La burgerne hvile i stekepannen frem til servering.   
  5. Tilbehør: Ha aiolien i en liten skål, og smak den til med skallet og saften fra sitronen, og litt pepper. Ha sitronaiolien, kålsalaten, burgerne og tomatsalaten i burgerbrødene og server potetene til.  
  6. God middag!